Justitie

Wie als verdachte in een onderzoek wordt aangemerkt heeft een probleem. Het kan zijn dat je bij datgene waarvan je verdacht wordt niet betrokken bent, maar vaak is dat wel het geval.

In beide situaties is het opletten geblazen. Ook als je van mening bent dat je niets met een zaak te maken hebt is het raadzaam om onmiddellijk gekwalificeerde bijstand te zoeken. Uiteraard is dat nog meer het geval als je er wel wat mee te maken hebt.

Sinds kort is het toegestaan dat advocaten al tijdens de eerste verhoren de verdachte mogen bijstaan. De overheid probeert daarbij nog wel die bijstand te beperken, maar dat zullen we niet moeten toestaan. Bijstand betekent dat je kan adviseren al tijdens het verhoor.

Vaak heeft justitie al in je omgeving van alles onderzocht, ook bij je naaste relaties. Vreemd genoeg vertellen die dat vrijwel nooit aan je, hoewel dat niet verboden is. Pas als laatste ben jij aan de beurt. En dan ben je vaak goed aan de beurt.

Wacht niet te lang. Zodra je ook maar enige indruk hebt dat men “naar je op zoek is” schakel dan direct een advocaat in.

Mijn specialisatie is het met het fiscale recht verweven strafrecht. Anders gezegd als je door je opstelling ten opzichte van de belastingheffing in strafrechtelijke problemen komt ben ik je man.

Heb je met andere strafzaken te maken, bel of mail dan even. Dan kunnen we nagaan of ik wat voor je kan betekenen.

Denk niet dat het wel wel goed zal komen; verwacht niet dat je er met een sisser vanaf komt. Dat gebeurt bijna nooit. Maar samen zullen we er aan doen wat er aan te doen is. Wie anders belooft weet niet waar je mee te maken hebt.

Inmiddels doe ik in het algemeen geen strafzaken meer. Zie dit bericht als een advies.

Home