Contract

Ondernemen

Ondernemen is een vak apart. Je bruist vanĀ energie.

Maar let op, de eerste stap verdient meteen alle aandacht. Je gaat afspraken maken met leverancier, fabrikanten. Je huurt wellicht een pand. En mogelijk start je al met personeel.

Onmiddellijk heb je te maken met tal van verplichtingen. Vergunningen, belastingen en administratie. Laat je tijdig informeren en bijstaan bij het aangaan van die verplichtingen.

Het begeleiden van ondernemers is een onderdeel van mijn dienstenpakket.

Samenwerking

Als je samenwerkt met een ander en als je met een ander zaken doet. Altijd begint dat in het volste vertrouwen dat je samen op dezelfde weg rijdt. En veelal is dat ook zo. Maar zoals in iedere relatie kan er een kink in de kabel komen.

Jij wil dan niet meer hetzelfde als je partner of je klant of leverancier denkt heel anders over de prestatie dan jijzelf. En dan komt de vraag: wat is er afgesproken?

Als dat niet goed op papier staat is vaak jouw verhaal net zo goed als dat van die ander. Je zal je gelijk dan met andere middelen moeten bewijzen. En dat valt niet mee.

En als het later misgaat, denk dan niet dat het wel goed zal komen, maar vraag direct advies. Tijd heelt alle wonden, zeggen we, maar het tijdsverloop bij geschillen rijt vaak meer wonden open dan dat ze worden geheeld.

Daarom: leg de afspraken vanaf het begin goed vast. Als het maar even wat belangrijker is laat je daar dan in bijstaan door een goede jurist.

Home