Incasso

Goud gerand, dacht je.

Een prachtige opdracht, een goeie klant. Leuke mensen met wie je goed kan praten.

Maar dan, als het op betalen aankomt gaat het mis. Er zal morgen worden betaald, maar dat gebeurt niet. Mijn partner doet de betalingen en ik zal even met hem praten, maar ook dan gebeurt er niets.

In dergelijke situaties heb je dan een waarschuwing gekregen. Een waarschuwing dat je wel eens naar je geld zou kunnen fluiten.

Het is beter om direct actie te ondernemen, dan om de zweer te laten etteren. Steek er niet méér geld of tijd in. Zorg dat je eerst betaald krijgt, wat je toekomt. En zo niet, dan moet je je eens achter de oren krabben of die opdracht wel zo prachtig was, of die klant wel zo’n goeie klant is en of die wel zo leuk is.

Er is niks mis mee om te zeggen dat je van die ander wilt dat die zijn afspraken nakomt, dat je betaalt wilt worden voordat je verder gaat en dat je voor de vervolgwerkzaamheden een budget wilt hebben. Dat heeft in die relatie de tijd je dan geleerd.

En als het dan aankomt op een strijd over de betaling, over het incassoprobleem dan kan je hier terecht voor een incassotraject. Daarbij zullen wij samen het traject bespreken en zal jij altijd het voor het zeggen hebben of je de relatie belangrijker vindt of het geld.

Ik zal je bij die afweging goed adviseren, want goed geld weggooien naar kwaad geld is niet wat we willen. Dat betekent dat we geen zinloze acties gaan doen.

Home