Belasting

Belasting betalen vindt niemand een pretje, maar het hoort bij het leven als eten en drinken. Veel belasting betalen kan ook prettig zijn, omdat dat aangeeft dat je ook veel inkomsten hebt genoten.

Maar soms gaat het evenwicht stuk. Dan wil men minder betalen waarvoor allerlei internationale oplossingen worden  bedacht. Dat werk doe ik niet. Ik beperk mij voornamelijk tot – zoals ik dat noem – reparatiewerk. Dat betekent dat ik (meestal pas als de aanslagen gekomen zijn) met je naga wat er aan de hand is en wat er nog aan te doen is.

Dat kan een simpele fout zijn, maar ook een meningsverschil over de toepassing van de belastingwet. Ook kan het zijn dat wat verweten wordt heel ernstig wordt opgevat en dat het geschil niet alleen gaat over de hoogte van de te heffen belasting, maar ook over de verwijtbaarheid.

Zowel voor de geschillen over de hoogte van de belastingheffing als over die met betrekking tot de verwijtbaarheid (vaak in de vorm van een strafrechtelijke procedure) kan je bij mij terecht.

Mijn ruime ervaring bij de Belastingdienst en in het fiscale strafrecht staat je ter beschikking.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat ik niet doe zijn geschillen met betrekking tot subsidies, toeslagen en andere overheidsbijdragen, zoals kindgebonden budgetten .

Home